Облак

Чувајте ги податоците во согласност со GDPR во земјата

Дали од лаптоп, паметен телефон или компјутер: со нашиот облак систем „Nextcloud“ имате пристап до вашите податоци од каде било. За разлика од Dropbox и многу други облак системи, вашите податоци остануваат во Австрија или во ЕУ со „Nextcloud“. Ова значи дека вашите податоци (на пример, податоците за клиентите) се складираат во согласност со GDPR - и избегнувате скапи казни. Исто така види https://www.wko.at

Со „NextCloud“ имате целосна контрола врз вашите податоци и обезбедувате безбедно складирање на податоците. Ова е од суштинско значење, особено кога станува збор за чувствителни податоци за компанијата и клиентите. Покрај тоа, секогаш ја имате достапна најновата верзија на документите, синхронизацијата е автоматска.

Нашето облак решение ви нуди:

  • Безбедно складирање податоци во Австрија
  • Складирање во согласност со GDPR, дури и за чувствителни податоци
  • Пристап до вашите податоци независен од локацијата
  • Автоматска синхронизација - најновата верзија на документот е секогаш достапна
  • Модерен хостинг на датотеки
  • Леснотија на користење