E-mail instellen Android Gmail-app

Hieronder wordt beschreven hoe u een e-mailaccount instelt in de Android Gmail-app.

U kunt als volgt toegang krijgen tot de instellingen:
Veeg naar rechts vanaf de linkerrand. Het item "Instellingen" verschijnt op de voorlaatste plaats in het menu.
Klik in de instellingen op "Account toevoegen".

In de volgende stap wordt de e-mailprovider geselecteerd.
Klik hier op "Overige".

Vervolgens moet u uw volledige e-mailadres invoeren en op "Handmatig instellen" klikken.

Bij het selecteren van het accounttype raden we "IMAP" aan.

In de volgende stap moet u uw wachtwoord invoeren en bevestigen met "Volgende".

De instellingen voor de server voor inkomende e-mail (IMAP/POP3) worden gespecificeerd in het volgende masker.

Uw volledige e-mailadres moet worden ingevoerd als gebruikersnaam.

Normaal gesproken wordt het wachtwoord automatisch overgenomen van de vorige stap.

De e-mailserver is "mx.koerbler.com” om in te voeren.

Bevestig uw invoer door op "Volgende" te klikken.

De instellingen voor de uitgaande mailserver (SMTP) volgen nu.

Aanmelden is verplicht, hiervoor moet de knop geactiveerd zijn.

Ook hier moet uw volledige e-mailadres als gebruikersnaam worden ingevuld.

Net als bij de inbox geldt ook hier mx.koerbler.com als server.

Bevestig uw invoer nogmaals door op "Volgende" te klikken.

Ten slotte kunt u uw voorkeurssynchronisatie-instellingen en uw afzendernaam definiëren.

Deze instellingen zijn vrij te kiezen.