E-mail instellen Thunderbird

Hieronder wordt beschreven hoe u e-mailaccounts instelt met Thunderbird.

Mozilla Thunderbird is een bewezen e-mailprogramma dat gratis kan worden gebruikt.
Thunderbird downloaden

Om een ​​nieuw e-mailaccount toe te kunnen voegen, moet u in het hoofdmenu onder "Extra's" de "Accountinstellingen" openen.
(In Thunderbird is het menu standaard verborgen. Druk op ALT om het weer te geven.)

In de "Accountinstellingen" vindt u de vervolgkeuzelijst "Accountacties" met de optie "Een e-mailaccount toevoegen ...".

Voer de volgende gegevens in het invoermasker in:

• "Uw naam" wordt weergegeven als de afzender voor de ontvanger van een bericht.
  • Uw "e-mailadres" en het bijbehorende "wachtwoord".

Klik vervolgens op "Volgende".

De instellingen worden hoogstwaarschijnlijk niet automatisch gedetecteerd.
Klik daarom op “Handmatig bewerken”.

Onderstaande afbeelding toont de instellingen die gemaakt moeten worden.

• We raden aan om het IMAP-accounttype te gebruiken.
  • De e-mailserver is mx.koerbler.com (voor IMAP, POP3 en SMTP).
  • U kunt de codering gebruiken die in de afbeelding wordt getoond.
  • Gebruikersnaam = e-mailadres

Nadat u deze instellingen heeft gemaakt, moeten ze opnieuw worden getest.

Als de instellingen correct zijn gemaakt, kan het nieuwe e-mailaccount worden aangemaakt door op "Gereed" te klikken en is dus klaar voor gebruik.