E-postoppsett

Konfigurering av e-postkontoer varierer i de forskjellige versjonene av Microsoft Outlook.

Oppsettet med Outlook 2013 er beskrevet nedenfor.

Du får tilgang til kontoinnstillingene som følger:
Hovedmenyelement Fil -> Kontoinnstillinger -> Kontoinnstillinger...

Begynn å opprette en ny konto i vinduet som åpnes:

Vennligst velg nå "Epost konto" og klikk Neste.

I neste trinn, må "Manuell konfigurasjon eller ekstra servertyper" for å bli stemt. Klikk på Neste igjen.

Etter det som tjeneste"POP eller IMAP" . Velg

Etter å ha klikket på Neste igjen, må serverinnstillingene legges inn, som vist i figuren under.

• "Ditt navn" vises som avsender for mottakeren av en melding.
  • Vi anbefaler å bruke kontotypen «IMAP», da dette gjør at alle e-poster kan hentes/synkroniseres på flere enheter samtidig.
  • Som "Utgående og innkommende e-postserver" takk mx.koerbler. Med spesifisere
  • "Brukernavn" = e-postadresse

Etter å ha skrevet inn e-postpassordet, åpne de avanserte innstillingene.

Vennligst foreta innstillingene nedenfor under "Tjener for utgående e-post"-fanen.
Dette betyr at de tidligere angitte dataene "brukernavn" og "passord" brukes til å sende e-post.

Serverportene og krypteringstypene kan også spesifiseres i fanen "Avansert".

Vi anbefaler å bruke SSL eller TLS for kryptert dataoverføring.

Figuren nedenfor viser de optimale innstillingene for Outlook 2013.

Med nyere Outlook-versjoner bruk følgende kryptering

• Innkommende server: SSL/TLS
  • Utgående server: STARTTLS

(Bør ved henting av IMAP-Mappeproblemer oppstår, kan angis som rotmappens bane INBOX.)

Du kan deretter bekrefte de avanserte innstillingene med Ok og klikke på neste i serverinnstillingene.

Outlook vil nå sjekke tilkoblingen til e-postserveren.
Etter dette trinnet kan den nye e-postkontoen brukes.