E-postoppsett Thunderbird

Følgende beskriver hvordan du setter opp e-postkontoer med Thunderbird.

Mozilla Thunderbird er et velprøvd e-postprogram som kan brukes gratis.
Last ned Thunderbird

For å kunne legge til en ny e-postkonto, må du åpne "Kontoinnstillinger" under "Ekstra" i hovedmenyen.
(I Thunderbird er menyen skjult som standard. Trykk ALT for å vise den.)

I "Kontoinnstillinger" finner du rullegardinmenyen "Kontohandlinger" med alternativet "Legg til e-postkonto...".

Vennligst skriv inn følgende data i inndatamasken:

• "Ditt navn" vises som avsender for mottakeren av en melding.
  • Din "e-postadresse" og det tilhørende "passordet".

Klikk deretter på "Neste".

Innstillingene blir mest sannsynlig ikke oppdaget automatisk.
Klikk derfor på "Rediger manuelt".

Grafikken nedenfor viser innstillingene som bør gjøres.

• Vi anbefaler å bruke IMAP-kontotypen.
  • E-postserveren er mx.koerbler.com (for IMAP,POP3 og SMTP).
  • Du kan bruke krypteringen vist på bildet.
  • Brukernavn = e-postadresse

Etter at du har gjort disse innstillingene, må de testes på nytt.

Hvis innstillingene er riktige, kan den nye e-postkontoen opprettes ved å klikke på "Ferdig" og er derfor klar til bruk.