E-postinställningar Android Gmail-app

Följande beskriver hur du konfigurerar ett e-postkonto i Android Gmail-appen.

Du kan komma åt inställningarna enligt följande:
Svep åt höger från vänster kant. Alternativet "Inställningar" visas på näst sista platsen i menyn.
I inställningarna klickar du på "Lägg till konto".

I nästa steg väljs e-postleverantören.
Klicka på "Övrigt" här.

Sedan måste du ange din fullständiga e-postadress och klicka på "Ställ in manuellt".

När du väljer kontotyp rekommenderar vi "IMAP".

I nästa steg måste du ange ditt lösenord och bekräfta med "Nästa".

Inställningarna för servern för inkommande e-post (IMAP/POP3) anges i följande mask.

Din fullständiga e-postadress måste anges som användarnamn.

Normalt antas lösenordet automatiskt från föregående steg.

E-postservern är "mx.koerbler.com" för att komma in.

Bekräfta dina inmatningar genom att klicka på "Nästa".

Inställningarna för den utgående e-postservern (SMTP) följer nu.

Registrering krävs, så knappen måste vara aktiverad för detta.

Även här ska din fullständiga e-postadress anges som användarnamn.

Precis som med inkorgen gäller mx även här.koerbler.com som server.

Bekräfta dina inmatningar igen genom att klicka på "Nästa".

Slutligen kan du definiera dina föredragna synkroniseringsinställningar och ditt avsändarnamn.

Dessa inställningar är fritt valbara.