E-postinställningar Thunderbird

Följande beskriver hur du ställer in e-postkonton med Thunderbird.

Mozilla Thunderbird är ett beprövat e-postprogram som kan användas gratis.
Ladda ner Thunderbird

För att kunna lägga till ett nytt e-postkonto måste du öppna "Kontoinställningar" under "Extras" i huvudmenyn.
(I Thunderbird är menyn dold som standard. Tryck på ALT för att visa den.)

I "Kontoinställningar" hittar du rullgardinsmenyn "Kontoåtgärder" med alternativet "Lägg till ett e-postkonto...".

Vänligen ange följande data i inmatningsmasken:

• "Ditt namn" visas som avsändare för mottagaren av ett meddelande.
  • Din "e-postadress" och tillhörande "lösenord".

Klicka sedan på "Nästa".

Inställningarna upptäcks troligen inte automatiskt.
Klicka därför på "Redigera manuellt".

Grafiken nedan visar de inställningar som bör göras.

• Vi rekommenderar att du använder IMAP-kontotypen.
  • E-postservern är mx.koerbler.com (för IMAP,POP3 och SMTP).
  • Du kan använda krypteringen som visas på bilden.
  • Användarnamn = e-postadress

Efter att du har gjort dessa inställningar måste de testas igen.

Om inställningarna har gjorts korrekt kan det nya e-postkontot skapas genom att klicka på "Klart" och är därför klart att användas.