Wirtschaftszeit известува за Koerbler

Платформата WIRTSCHAFTSZEIT - независен информативен портал за регионалната економија - денес дава информации за преземањето на рекламната агенција Spreitzer and Friends од страна на дигиталната агенција Koerbler"Wagna (A) Körbler GmbH, која е успешна далеку надвор од границите на Австрија, ја презема рекламната агенција во Грац spreitzer & friends и го проширува портфолиото за да вклучи креативни графички и дизајнерски услуги. Корисниците на двете компании имаат корист од синергиите и уникатната понуда за целосна услуга. "

27 + 5 и нова локација

Основачот и управен директор на Spreitzer & friends, Андреас Спрејцер ја напушти компанијата на крајот на август. „Креативниот тим од 5 лица останува и е во дух на оптимизам. Неодамна се преселивме во нова канцеларија во центарот на Грац, на Sackstrasse“, вели среќно Körbler. Со 27 вработени во седиштето на компанијата во Лајтринг и 5 во Грац, Körbler е една од најголемите рекламни агенции во Штаерска.
Среќни сме поради позитивниот извештај и очекуваме многу кликови! Еве ја врската до статијата: https://stmk.wirtschaftszeit.at/unternehmen-detail/browse/1/article/digital-agentur-koerbler-uebernimmt-spreitzer-friends